Optimer samarbejdet

I en travl hverdag med læssevis af deadlines, ansvarsområder, forandringer og forhåbentlig høj grad af trivsel holder vi snuden i sporet.

Tilbage på sporet

Af og til er det en god idé at kigge op fra vejen mod målet: hvor er vi? Er vi på sporet? Har vi det sjovt mens vi arbejder – og hvordan har min sidemakker det egentlig?

Tag proaktivt temperaturen på dit team og hold fast i alt det gode, I gør.

Og hav også modet til at adressere det, når det ikke kører. Når målet har fortabt sig i horisonten, når en kær kollega siger op eller pludselig bliver kort for hovedet.

Her findes ingen standardforløb og ethvert tager udgangspunkt i den enkelte virksomhed og afdelings behov. Nogle forløb tager afsæt i personprofiler, er længerevarende og kører over måneder, andre afvikles med to-tre workshops inden for en måned.

Fælles er det, at det betaler sig at gøre noget for at forebygge problemer og fastholde alt det gode. For jeres team er sammensat på baggrund af virksomhedens behov for opgaveløsning, ansvarsområder, faglige kompetencer og tanker om fordeling af roller – og i samarbejdet kommer I med alt, hvad I har, også de personlige egenskaber.

Her er ingen færdige løsninger, for alle teams er forskellige og lige så er situationen, de er i. Derfor skræddersys forløbene til den enkelte virksomhed.

Et Teamudviklings-forløb skaber værdi, når

 

 • Der er brug for bedre udnyttelse af kompetencerne i teamet
  og I vil kommunikere mere målrettet
 • Du tror, der er uforløst potentiale i teamet og
  I har brug for indsigt i hinandens forskelligheder
 • I skal lære at arbejde mere målfokuseret
  – for eksempel med implementering af en ny strategi
 • I har brug for at få overblik over opgaverne i afdelingen:
  Arbejder I med det rigtige? Og gør I det smart?
 • Du har brug for at få hjælp til at facilitere processen

Kan du se, det giver mening?
Lad os tage en uforpligtende snak, jo før jo bedre

Mine blogs

“Corona gør mig til en dårlig leder!”

“Corona gør mig til en dårlig leder!”

”Min opgave som manager er blevet SÅ svær under corona!”. Ordene kom fra en kvinde omkring de 40 – hjemsendt, som rigtig mange andre ansvarsbevidste, samvittighedsfulde, ambitiøse… ledere og medarbejdere. Vi havde lige taget hul på en virtuel sparringssession. Lad os...

Tænk, hvis vi stoppede med at sammenligne os selv med andre!

Tænk, hvis vi stoppede med at sammenligne os selv med andre!

Jeg siger det bare: sammenligning er roden til alt ondt! Måske ikke ligefrem ’alt’, men I hvert fald til meget ondt. Kommer du til det – altså at sammenligne dig selv med andre? Ja. Det gør du. For det gør alle. Men det gør det ikke bedre at alle sammenligner og...

”BeHØver jeg det dér networking…!?”

”BeHØver jeg det dér networking…!?”

(”- og hvad er det egentlig?”). Det er et vidt begreb. Eller måske nærmere bredt. For et netværk dækker over alt fra dine nærmeste personlige og faglige samarbejds- eller sparringspartnere til dine connections på LinkedIn. Det hele handler om relationer, og jo...

Hvad var det nu spørgsmålet var,
når teamudvikling er svaret?

Teamudvikling er ikke svaret på alt.

Men vil I styrke jeres interne kommunikation og samarbejdsevner kan det være vejen at gå